Jump to content

DIY parafadugó tábla

2014. 10. 22. 13:05

Fel kéne dobni már valamivel a családi üzengetéseket? A rajztábla már unalmas, a táblafesték pedig macerás? Csinálj rajztáblát parafadugókból! A projektben a megfelelő mennyiségű dugó összegyűjtése a legnehezebb, utána már pofonegyszerű.

Figyelmeztetés! A rajztábla elkészítéséhez nagyon sok dugóra lesz szükséged, ehhez pedig nagyon sok palack bort kell meginnod.... :)

A gyűjtögetés tehát időigényes lehet, hacsak nem kérsz segítséget ismerőseidtől és barátaidtól, vagy vásárolsz borkészítéssel foglalkozó szaküzletben nagy tételben.

Szükséged lesz még egy árnyékdobozra is, mely tulajdonképpen egy mélyített fotókeret, vagy egy olyan nem túl mély doboz (a dugók magasságánál semmiképpen sem mélyebb), melynek egyik oldala nyitott.



Ebbe egyesével állítsd és ragaszd bele a parafa dugókat, jó szorosan egymás mellé. Egy 30x30 centiméteres keretbe például közel 170 dugó kellhet!

Ha kész, feldobhatod a rajztábládat azzal, hogy bizonyos dugók tetejét más színűre fested. Nincs más dolgod, mint kiakasztani az új rajztáblát és néhány rajzszög segítségével már mehet is az üzengetés.



(Forrás és fotók: abeautifulmess.com)