Jump to content

Fahéj illatú tobozok

2014. 10. 21. 12:58

A hideg idő közeledtével egyre fontosabbá válik, hogy otthununk kellemes, kényelmes, meleg és jó illatú kuckó legyen, hiszen télen sokkal több időt fogunk benne tölteni. Mesés illatú otthont varázsolhatsz magadnak, ha fahéj illatú tobozokat szórsz szanaszét a lakásban. Egyszerű és nagyszerű!

Szerezz egy nagy kosár tobozt, vásárolja fahéj illatú gyógyszertári tisztaságú illóolajat valamint néhány egész fahéjrudat.
Egy nagy fazék szappanos vízben tisztítsd meg a tobozokat, majd öblítsd le őket. Kicsit be fognak záródni, de ne aggódj, újra kinyílnak, ha megszáradnak.

Keress egy régi szórófejes flakont egy deci meleg vizet tölts bele, majd adj bőségesen illóolaj cseppeket (nagyjából negyed kávéskanálnyit). Rázd össze és fújd be vele a tobozokat, alaposan megforgatva őket, hogy mindenhova jusson a permetből. A tobozok közé dobj néhány fahéjrudat is, és hagyd megszáradni az egyveleget.

A tobozok száradás után kinyílnak, de a mesés fahéjillat megmarad, úgyhogy tedd ki a tobozokat a lakás minden pontjába egy tálban, kosárban vagy üvegvázában.

(Fotó: suzyssitcom.com)