Jump to content

Dekoráció őszi levelekkel

2014. 09. 06. 15:24

Bár szerencsére az ősz még nem tart ott, hogy a levelek is sárgulni kezdjenek, ám jó, ha időben felkészülünk testben és lélekben arra, hogy ez rövidesen bekövetkezik. Vigasztaljuk magunkat azzal, hogy a sárguló fák az egyik legromantikusabb évszak közeledtét jelzik, a színes levelekkel pedig egyszerű, de csodás dekorációkat készíthetünk!

Az őszi természet ingyen és bérmentve szolgáltatja a szebbnél szebb dekorációs ötleteket, nekünk pedig nincs is másra szükségünk, mint összegyűjteni jó sok színes levelet, és otthounkat színesíteni velük. Íme néhány ötlet!

1. Gyertyatartó
1-2 színes őszi levél és egy madzag: ennyi kell mindössze ahhoz, hogy őszi hangulatúvá tegyük gyertyáinkat. Vásároljunk semleges, világos színű, vastag tömbgyertyát, szorítsunk vagy ragasszunk rá néhány levelet, melyeket egy madzaggal erősíthetünk a gyertya oldalához.

Ha befőttesüvegbe helyezünk teamécsest, kívülről borítsuk be az üveget őszi gyertyákkal. Nem csak őszi hangulatot érünk ezzel el, de a leveleken át megcsillanó fény gyönyörű színt varázsol otthonunkba.

Vegyünk egy mély üvegtálat, töltsük meg vízzel, és dobjunk bele néhány színes levelet, meg néhány úszó gyertyát. Csodás installáció, remek hangulatú, és könnyen elkészíthető!



2. Vázába
Tépjünk le színes leveleket az águknál fogva, vagy egész faágakat is szerezhetünk tele lelvéllel. Dobjuk fel néhány ősszel érő bokor termésével vagy virágával, és máris lesz egy sokáig elálló, remek hangulatú, színes csendélet.



3. Füzér
A leveleket felhűzhetjük egy tű segítségével füzérként is, és díszíthetjük vele a falat, fellógathatjuk az ebédlőasztal feletti lámpára, vagy bárhova a lakásban.



(Forrás és fotók: decoradvisor.com)