Jump to content

Csináld magad - Sminktartó

2014. 09. 01. 15:56

Egy lánynak rengeteg sminkcucca van. Körömlakkok, szemfesték paletták, rúzsok, ecsetek, kenceficék, ceruzák. Ezeket - valljuk be őszintén - egy idő után már nem tudjuk hova tenni. Jöjjön néhány egyszerű ötlet, mellyek alapján különböző sminktartókat kreálhatunk.

Sminkecseteink hatékony és jól látható elhelyezésére számtalan ötlet kínálkozik, A legyegyszerűbb, ha kisebb üvegvázába, pohárba vagy befőttesüvegbe homokot, dekorkavicsokat, esetleg kávészemeket vagy rizst öntünk, és az ecset végével felfelé beleszúrkáljuk őket.

Ha van egy vastagabb fatörzsünk, fúrjunk ecset vastagásgú lyukakat bele, és máris kész egy újabb ecsettartó.

Az otthoni kacatok vagy éppen a nagymama nem használt dísztárgyai között keressünk két kör alakú ezüst tálcát, lehetőleg két különböző méretűt. Szerezzünk be egy matricától megszabadított alumínium kávésdoboz hengert, melynek tetejére és aljára rögzítsük a két tálcát (a nagyobbat alulra, a kisebbet felülre), és kész is a kétszintes, elegáns és nőies sminktartónk!



Ecsetjeinket akár egy bambusz szusi alátéttel is rendezhetjük, ha az alátét vízszintes közepén keresztül bújtatnunk egy vastagabb, rugalmas gumiszalagot. A kölönböző vastagságú ecseteknek szánt hellyel úgy játszunk, ahogy jónak látjuk.



(fotók: picklee.com, irinascutebox.blogsport.com, keepitkinky.net)