Jump to content

Gombvarázs

2014. 08. 28. 11:38

A gombok nem csak ruháinkon hatékonyak, hanem lakásdekorációban is számtalan ötletet kínálnak. Ha van egy marék gombunk, bármire képesek lehetünk!

Gombokkal könnyű dolgozni, vagy legalábbis könnyebb, mint amikor fel kell varrnunk őket egy ingre. Ha szerzünk egy marék színes gombot - vagy egyszínűek esetén mi magunk festjük be őket több színre -, látványos, színes, érdekes dekorációkat készíthetünk velük. Ráadásul az alábbi ötletek gyerekek segítségével is könnyedén megvalósíthatók, így remek családi móka lehet egy gombos délután.

Csodaszép fali dekorációt alkothatunk, ha egy nagyobb kartonlapra festünk egy fatörzset szerteágazó gallyakkal. Ezek után már csak annyi a dolgunk, hogy a gombokat - mintha a faágak levelei lennének - felragasszuk a készülő műre. Hihetetlenül látványos lesz a végeredmény!

Ezen az alapon a gombok jó "kitöltői" bármilyen formának, alakzatnak. Kérjük meg gyerekeinket, hogy nevük kezdővetűjét nagy méretben rajzolják fel egy a lapra, majd gombokkal töltsék ki a betűt. Ezt bekeretezve csodaszép ajtódekorációt készíthetünk szobájukhoz.



Színes gombokkal díszíthetünk szinte bármilyen már meglévő berendezési tárgyat: lámpabúrát, tálalóedényt, függönyt, órát, vagy bármilyen dekorációs tárgyat.



(Fotók: pinterest.com)