Jump to content

Mozaik - Művészet otthon

2014. 08. 27. 12:15

Az ember mindig ámulattal figyeli több száz éves mediterrán templomokban a mozaik művészet csúcsdarabjait. Pedig igazából nem olyan nagy ördöngösség a dolog: egy kis vizuális gondolkodásmód és jó sok türelem kell hozzá!

Na meg persze anyag. Márpedig mozaikot előállítani könnyű, csak éppen az ember nem szívesen töri össze a tányérjait, bögréit vagy csempéit.
Ez azonban mindenképpen kell ahhoz, hogy saját mozaikunk legyen otthon - dísztárgyakon, falon, vagy akár a kertben.

A gyűjtögetést módszeresen is lehet csinálni: soha ne dobd ki, amit összetörtél. Ha fürdőszoba vagy konyhafelújításba vágsz, szintén tartsd meg a csempéket. Az sem baj, ha unalmas és egyszínű a csempe maradékod, fújd be kerámia festékkel tetszőleges színűre, aztán jöhet a rombolás és törés-zúzás!

Ha kellőképpen apró mozaik darabokra hullott szét minden, ami törhető, kezdj neki a felragasztásuknak csemperagasztóval. A mozaikban az a jó, hogy kitalálhatsz egy mintát vagy formát, de ha csak egymás mellé teszed a darabokat mindenféle következetesség nélkül, akkor is szép lesz!



Mozaikozhatsz álló. és asztali lámpákat, asztalokat, falfelületeket, terasz és kerti burkolatot, vagy dekorálhatsz is. Tükreidet és képkereteidet is feldobhatod egy-egy mozaik kerettel!

Kicsit pepecselős, de kiváló feszültséglevezető munka, a végeredmény pedig garantáltam színes, vidám és teljesen egyedi!



(Fotók: pinterest.com)