Jump to content

Raklap mánia 1.

2014. 08. 20. 16:01

Többször írtunk már arról, hogy a raklap minden kezdő lakberendező álma, annyira jól és változatosan használható. Néhány raklappal és egy kis barkács készséggel pikk-pakk létrehozhatunk bármilyen alapvető bútordarabot, melyekre alapjáraton több százezer forintot is elköltenénk.

Külön cikket szenteltünk a házilagos raklap-kanapé elkészítési módjának, de ezen a vonalon haladva bármilyen alap bútordarabot elkészíthetünk raklapból.

A kanapéhoz és az ágyhoz is csak egymás mellé és/vagy fölé helyezett raklapok kellenek és egy kényelmes matrac vagy habszivacs, mellyel a kívánt komfortot is szabályozhatjuk.



Ha asztalt szeretnénk fabrikálni raklapokból, vegyük figyelembe, hogy a raklap jellegéből adódóan nem tudunk tömör asztalfelületet biztosítani, ami étkezésnél kényelmetlen lehet. Úgyhogy érdemes elsősorban dohányzóasztalban vagy kerti asztalban gondolkodni. A raklapra szerelhető görgő, mellyel új bútordarabunk mozgatását is megkönnyíthetjük.



A méregdrága kerti bútor szettek jó helyettesítője lehet egy könnyen elkészíthető asztal-szék szett, melyek önmagukban, de párnákkal együtt is kényelmesek lehetnek.



A raklap előnye, hogy könnyen össze- és szétszerelhető, sőt akár darabjaiban is felhasználható, mely számtalan ötletet kínál a lakberendezéshez és kertünk szépítéséhez. Ehhez nyújtunk sorozatunk következő részeiben további megoldásokat.

(Forrás és fotók: palletfurnitureplans.com)