Jump to content

Kezd az évet kreatív nagytakarítással

2016. 01. 01. 12:30

Szilveszter? Mi lehetne jobb, mint egy hangulatos házibuli? Azonban a másnapi takarításért már kevesebben lelkesednek. Gondolnád, hogy a buliból maradt üvegeknek, poharaknak, tányéroknak tengernyi hasznát veheted lakásdekorálás céljából?

Nincsen házibuli alkohol nélkül, ami többek közt azt is jelenti, hogy másnap temérdek üres sörös, boros, stb. üveg fellelhető lesz. A szilveszteri révületből kijózanodva, ahelyett hogy kidobnád a kincset érő üvegeket, használd fel őket kreatívan. Íme néhány remek ötlet:

Váza vagy szobadísz:

Oldjuk le a címkéket, mossuk el az üvegeket, majd üvegfestékkel fessünk rá tetszőleges mintákat. Ha nincs üvegfesték a közelünkben, az sem baj, a karácsonyról megmaradt szalagok, masnik csomagolópapírok kiváló díszítőelemek lehetnek. Vágjunk belőlük tetszőleges mintákat és ragasszuk fel a palackokra. Kész is vagy!

A megmaradt műanyagpoharak is számtalan lehetőséget rejtenek magukban. Mossuk el őket, majd szorosan (gömb) alakban ragasszuk össze ragasztópisztoly segítségével, készülhet belőle lampion, lámpabúra, de színesre festve, felmatricázva készülhet belőle fogkefetartó, tolltartó, virágtartó, stb.




További érdekességekért, bátran keresse fel a Ház és Otthon Facebook oldalát!
(Kép: pinimg.com)