Jump to content

Fénycső színhőmérséklet

2015. 08. 08. 20:30

A fénycsövek fényének színhőmérséklete és fényének minősége (színvisszaadása) az alkalmazott fénypor bevonat összetételétől függően különböző. Fényük spektrális összetétele sokféle, ezeket a fényminőségre utaló megnevezéssel és betű számkombinációval jelölik.

2700K meleg fehér (Interna): a meleg fehér fénycsövekkel otthona és munkahelye bármely helységében hangulatos, kellemes légkört teremthet beltéren és kültéren egyaránt.

3000K-3500K semleges-meleg fehér (Warm white): ezzel a színhőmérséklettel rendelkező fényforrások a semleges fehér fényszínük miatt bármely területen, háztartásokban, munkahelyek különböző területein is ideálisan használhatók. Az üzletvilágításban használt legelterjedtebb színhőmérséklet típus.

4000K hideg fehér (Cool white): hideg fehér fényszíne miatt élénkítő hatással bír, segíti a koncentrációt, javítja a látás komfortot, jobb közérzetet biztosít, ezért leginkább munkahelyeken, irodákban, iskolákban és egészségügyi intézmények helységeiben ajánljuk használatát.

5400-6500K nappali fény (Daylight cool white): hideg fényszíne miatt otthona megvilágítására nem célszerű használata. A természetes nap fényéhez leginkább közelebb álló színhőmérséklete miatt kedvező hatással van a kis állatok valamint akváriumokban lévő élőlények egészséges fejlődésére. Általános alkalmazásával, természetes fénye miatt élénkítő hatás érhető el.

8000K sky white: a legmodernebb fejlesztésű extrém hideg fényszín javítja környezetében a kontrasztot, csökkenti a vizuális fáradtságot, támogatja az aktivitást. Magas szintű koncentráció és pozitív életerő hatás érhető el használatával.

(Forrás, fotó: en.wikipedia.org)

Facebook oldalunkat itt találod!