Jump to content

Trükkök a költözködéshez 2.

2015. 05. 05. 12:51

Újabb költözködést megkönnyítő trükkök és ötletek!

1. A folyékony dolgokat úgy csomagold el, hogy műanyag fóliával burkold be a flakon vagy üveg nyílását, majd úgy szorítsd rá a kupakot. Ezzel megakadályozod a szivárgást.

2. Talán mondanunk sem kell, hogy tematika vagy helyiségek szerint pakolj a különböző dobozokba, a dobozokat pedig jelöld meg valamilyen feltűnő, nagy színes csíkkal, hogy messziről lásd, mi van benne. Persze emellett az sem árt, ha filctollal felírva részletezed, hogy mi minden található az adott dobozban.

3. Ha dobozok lezárására használt ragasztószalag elveszíti ragadó képességét, tedd be egy pár másodpercre a mikróba. Hidd el, újra ragadós lesz!

4. A legnehezebb elpakolandó tárgyakat tedd bőröndbe és ne dobozba. A bőrönd fogantyúi és kerekei megkönnyítik a szállítást.

5. A dobozok oldalába vágj két kézméretű lyukat, hogy könnyebb dolga legyen azoknak, akik cipelik azokat.

6. Készülj fel arra, hogy az első néhány estét még úgy kell töltened az új otthonban, hogy semmi sem lesz kipakolva. Éppen ezért készíts össze egy külön táskát a legalapvetőbb dolgaiddal: fogkefe, fogkrém, hálóruha, váltás ruha és fehérnemű, készkaja, töltők, zseblámpa, stb.

Folyt.köv.!

(Fotó: moving)