Jump to content

10 dolog, ami nem való a nappaliba

2015. 01. 01. 19:28

A te házad, a te várad, a te szabályaid. Otthonodat úgy rendezed be, ahogy te szeretnéd, és ahogy te jól érzed magad benne. Igen ám, de a nappali az a helyiség, ahova vendégeidet leginkább beengeded. Éppen ezért okosan teszed, ha bizonyos dolgokat nem a nappaliban tartasz.

1. Kényelmetlen fotók

A cslaádi fotók és a szép nyaralási emlékek természetesen remek dekorációi lehetnek egy nappalinak, de ne tegyél ki olyan fotót, amely túl személyes, túl közönséges, esetleg túl idétlen. Erotikus fotók a pároddal vagy a vadul sikerült lánybúcsú képeit tartsd máshol.

2. Használt tányérok

Mindenki szeret a tévé előtt falatozni és inni, de soha ne hagyd a piszkos tányérokat, bögréket, villákat felhalmozódni a nappaliban, mert lehangoló látványt nyújtanak.

3. Állott cukorka vagy csoki

Jó dolog egy kis tálkában valami édességet, vagy ropogtatni valót tartani, hogy ha betoppannak a vendégek, megkínálhasd őket. De ne maradjon karácsonykor is a nyaralásból hozott csoki az asztalon, mert igen kellemetlen állot vagy lejárt szavatosságú csemegékkel kínálni a vendégeket.

4. Edzéshez használt cuccok

Jógamatrac, izzadt edzőruha, sportmelltartó, futócipő, súlyzók vagy haspad! Igen, értékeljük, hogy sokat mozogsz, de a nappaliban tárold a sportoláshoz használt dolgaidat!

5. Háziállat felszerelései

A vendégek is imádják a lakásban tartott kedvenceidet, arra viszont biztos nem kíváncsiak, hogy milyen állateledelt eszik, milyen színű az etetőtálja, és hány gumijátékot rágott szét...

6. Poros művirág

Manapság már igazán élethű, ízléses művirágokat lehet kapni, amelyek remek díszei lehetnek nappalidnak. Na de a művirágot nem elég megvenni és közszemlére tenni. Mivel időtlen időkig egy helyben állnak, nyilván porosodnak. Nincs is lehangolóbb, mint egy olyan művirág dekoráció, melyhez láthatóan senki nem nyúlt hónapok óta.

7. Cipők

Ugye nem kell megmagyarázni, hogy levetett cipőidet miért ne a nappaliban tárold?

8. Irodaszerek

A tűzőgép, a számlák, az adóbevallásod vagy a munkához köthető eszközeid szintén ne a nappaliban kapjanak helyet. Ez nem csak a vendégek miatt fontos, hanem amiatt is, hogy amíg te a nappaliban vagy, ne a munkáddal foglalkozz, hanem az otthoni életeddel.

9. Ronda üléshuzatok

Vendégeid az ülőgarnitűrával fognak legjobban megismerkedni a nálad töltött idő alatt. Éppen ezért ne hagyd, hogy foltos, koszos, szakadt vagy csúnya huzatokra kelljen leülniük. Sokkal jobb érzés egy tiszta, újnak ható, szép mintás kanapéra leülni!

10. Fennhagyott karácsonyi dekoráció

Decemberben és januárban mg belefér, az év többi hónapjában azonban ne hagyd fenn a karácsonyi dekorációt a nappalidban. Illúzióromboló júniusban egy elszáradt adventi koszorút nézni, vagy karácsonyi gyertyákkal díszíteni.

(Fotók: popsugar)