Jump to content

A grillmesterek titka?

2018. 08. 08. 16:05

A hétvége pont ideálisnak ígérkezik egy kiadós grillezéshez, de biztos, hogy minden szükséges eszközt beszereztél?


 

Amennyire egyszerűnek tűnik a kerti grillezés valójában annyira macerás, több dolog miatt. Először is a jó grillezéshez jó grillsütőre van szükség, minőségi szénre, és hosszan tartó parázsra. Ezek hiányában a legkiválóbb séf is felsül.

Ami a grillsütő választást illeti tucatnyi formában, méretben és kivitelezésben állnak rendelkezésünkre a sütők, de mielőtt vásárlásra adnánk fejünket el kell dönteni a legfontosabbat: faszenes, lávaköves vagy elektromos grillt akarunk.

Mindháromnak megvan a maga előnye, például az elektromos változat nem füstöl, nem büdös, és még társasházban is használható, pontosan ezen tulajdonságai miatt. Viszont nem adja meg azt a jellegzetes plusz ízvilágot, amit a faszenes sütő igen. A faszenes sütő legnagyobb hátránya viszont, hogy sokáig sül rajta a husi, így nem jó ötlet éhesen nekikezdeni, mert bizony még idő előtt a tányérra kerül az étel, átsületlenül.

A grillsütő elhelyezése sem mindegy, mert minél távolabb kerül a konyhától a sütő, annyival körülményesebb az alapanyagokat kiszállítani, és a kész finomságokat az asztalra szállítani. Jó megoldás erre, ha olyan grillt választunk, amelynek van tárolóegysége.

A begyújtásra is oda kell figyelni, ugyanis ha túl sok gyújtófolyadékot löttyintünk a szénre, nem fog tudni elégni, és az étel is átveszi a szagát, ami nem csak rossz ízt kölcsönöz, de egészségtelen is. Próbálj kevesebbet vagy pasztát használni hozzá.

Végezetül ne felejtsd el odakészíteni a villát, húsforgatót, sütőlapátot, és persze a húst, zöldségeket. Tipp: a faszenes grillsütőt legalább fél órával előbb be kell gyújtani használat előtt, újsággal legyezhetjük a tartós parázs miatt.

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Ház és Otthon  Facebook oldalát!

(Forrás: hazesotthon.co.hu | Kép: pixabay.com)