Jump to content

Rentingo.com: a fővárosban 26 százalékra nyílt az albérleti árolló szeptemberben

2022. 10. 10. 14:18

A fővárosban az albérletek keresleti és a kínálati díjai között 26 százalékra nyílt az árolló szeptemberben - közölte a Rentingo.com kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint az albérletárak augusztushoz képest átlagosan 4,5 százalékkal nőttek, így szeptemberben a bérbeadók már átlagosan 201 ezer forintot kértek kiadó ingatlanjukért. A bérbeadók a kétszámjegyű inflációhoz és az állampapírhozamokhoz igazították az árakat.

Ugyanakkor a bérlők egyre jobban megérzik az emelkedő rezsiköltségeket és élelmiszerárakat, nem képesek kigazdálkodni a bérletidíj-drágulást, ezért csupán 1,7 százalékkal többért, csaknem 160 ezer forintért próbáltak lakást találni.

A közösségi albérletkereső platform arra is rámutatott, hogy a szakadék növekedésével a koronavírus-járvány időszakához hasonlóan ismét kezdődik a harc a fizetőképes bérlőkért: az interaktív platformon egyre több bérbeadó kezdeményez aktívan kapcsolatfelvételt a kiadó lakást keresőkkel.

A Rentingo.com bérbeadási platform és közösségi oldal, amely összeköti a bérbeadókat, a bérlőket és a szobatárskeresőket. Célja, hogy átláthatóvá tegye a lakáskiadás folyamatát a hirdetés megfogalmazásától a bérbeadó és bérlő bemutatkozásán és beazonosíthatóságán keresztül a bérleti szerződés megkötéséig.

(Forrás: hazesotthon.co.hu;MTI | Kép: pixabay.com)